logo

Strona Główna FORUM PSZCZELARSKIE PASIEKI " AMBROZJA " WITA MIŁOŚNIKÓW PSZCZELARSTWA
www.pasiekaambrozja.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Image Hosted by ImageShack.us Chat pszczelarski Rozmiar: 61950 bajtów

Poprzedni temat «» Następny temat
ROTACYJNA HODOWLA PSZCZÓŁ WERSJA POLSKA
Autor Wiadomość
typers 

Wysłany: 2009-11-15, 16:56   

To nie jest tak jak się części z Was wydaje, że widząc jak ktoś prowadzi pasiekę (w jakim czasie robi zabiegi w pasiece) powinniśmy robić tak samo, tylko dla tego że nam się to podoba. Wszystko zależy od sprawy zasadniczej
- co oczekujemy od naszej pasieki
- a jeśli oczekujemy zbioru miodu to kolejne bardzo ważne pytanie, które decyduje o naszych zabiegach w pasiece. W jakim okresie nasze pszczoły mają ten "miód" zbierać.

Dopiero po odpowiedziach na te pytania powinniśmy zastanawiać się nad metodą prowadzenia pasieki, a widzę że jest inaczej i to coraz częściej da się zauważyć.

Wystarczy post jakiegoś nawet nie znającego się na pszczelarstwie człowieka a już jest całe grono "fanów" i ich wypowiedzi jaki to "cud" wymyslono.

W pszczelarstwie cudów nie ma wszystko co się sprawdza jest poparte wieloma (czytaj więcej niż 10 lat) latami doświadczeń.

Pozdrawiam.

Krzysztof K 

Wysłany: 2009-11-15, 18:02   

paraglider napisał/a:
Pszczoły na których bazuje Jos Gut to bucfwast luksemburgski. Może masz z jego hodowli tę pszczołę?

Witam

A znam Pana Guta osobiscie i mam jego materil, ale musze przyznac ze jest poruwnawczo tak sam odoby od Pana Neumana z Aulendorf krainka ktura daje podobne efekty!!!!!!!.......
i jest tansza w nabyciu i besproblematycznie do chodowli sie nadaje!!!!!!.......
Gut jest dobry nawet smiem twierdzic ze bardzo dobry ale jest pewne ale w chodowli Bukwasta i utrzymaniu czystosci lini!!!!!!........
Na zdjeciu Jos Gut i i inni koledzy pszczelarze

Jos Gutt i Przyjaciele.jpg
Na imprezie pszczelarskiej spotkalem Pan Josa Gutta i jego przyjaciul !!!!!
Plik ściągnięto 205 raz(y) 97,16 KB

slawecki67 

Wysłany: 2009-12-02, 19:48   

Krzysztof K napisał/a:

Na zdjeciu Jos Gut i i inni koledzy pszczelarze

Pierwszy z prawej to dyr.Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli p.Mirosław Worobik zaś drugi z lewej to p.Mariusz Chachuła nauczyciel przedmiotów pszczelarskich ,który tłumaczył wykład Josa w Pszczelej Woli.
UPRzejmie pozdrawiam
Sławek Lewkowicz

arkady0124 

Wysłany: 2009-12-13, 12:11   

Bardzo ciekawy filmik.
Kobitka śmiga korpusami jak pustymi pudłami ale widać, że zna się na rzeczy.
Łagodność pszczółek nadzwyczajna - moje skromne dwie rodzinki też są łagodne w ciągu lata, gdy mają pożytku dostatek, natomiast jesienią bez kapelusza nie podchodź bo strażniczki zapamiętale gonią intruza :wink:

2e7e7505e3.jpg
Oto mój skromny początek;)
Plik ściągnięto 206 raz(y) 71,97 KB

filip 

Wysłany: 2010-02-12, 19:52   rotacyjna hodowla pszczół

mimo kilkunastodniowych prób nie udało mi się ściągnąć filmu komunikat informował że limit pobrań został wyczerpany, czy ktoś z kolegów mógłby mi przesłać emailem ten film pozdrawiam

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-12, 19:58   

Przesłanie filmu meilem będzie dużym problemem ponieważ zajmuje on ponad 220mb napisz co ci się pokazuje jak chcesz ściągnąć film najlepiej skopiuj to coś poradzimy.

filip 

Wysłany: 2010-02-12, 20:45   rotacyjna hodowla pszczół

faktycznie nie pomyślałem, a komunikaty brzmią
You want to download the following file:

http://rapidshare.com/fil...z____.part1.rar | 100000 KB
Unfortunately right now our servers are overloaded and we have no more download slots left for non-members. Of course you can also try again later.

lub
Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member

Please note, the server is not going to check again within the next 2 minutes if downloading is possible again. To provide a fair platform, all user get the same options. Your last attempt was 26 seconds ago.
pozdrawiam

SKapiko 

Wysłany: 2010-02-12, 20:53   

a można to wrzucić na hotfile bo na rapidzie jest przepełnienie i ciężko jest cokolwiek stamtąd zedrzeć

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-12, 23:21   

filip, chodzi im o to że ich limity na ściąganie są zapchane i trzeba spróbować za chwilę wiem że jest to czasami dosyć często ale niestety jak się nie chce czekać to można kupić konto premium, nie wiem czy w nocy jest lepiej ale tak na logikę to chyba tak.

SKapiko, nie znam się na uploadach na tyle i dlatego film poleciał na rapida.

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-12, 23:45   

Dla potwierdzenia że jednak można.

http://rapidshare.com/fil...z____.part1.rar | 100000 KB
You are not a Premium User and have to wait. Please notice that only Premium Users will get full download speed.
28 seconds remaining

Zielony 
Zielony

Wysłany: 2010-02-13, 17:13   

Jak na mój gust to ten film jest do bani. Kobieta daje rade ale ta cała gospodarka prócz wielu plusów jeśli chodzi o walke z warozą poza ulem to musi być strasznie męcząca i stresująca dla pszczół. Było mi żal tych biednych owadów jak nimi żucała i przesypywała z miejsca do miejsca. Na ich miejscu to dobrałbym sie jej do tylka za takie traktowanie. :mrgreen:

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-13, 21:07   

Pokaż swoja gospodarkę w innym wątku. 8)

SKapiko 

Wysłany: 2010-02-13, 21:22   

nie lubię rapida bo na Free user nie ma co liczyć a za Premium to trzeba słono zabulić i to w euro

mariuszm 

Wysłany: 2010-02-14, 10:38   

Zielony, a jak ty zabierasz im efekt całej ich pracy przy miodobraniu to się nie stresują
Pozdrawiam Mariusz

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-14, 10:57   

SKapiko napisał/a:
nie lubię rapida bo na Free user nie ma co liczyć a za Premium to trzeba słono zabulić i to w euro

Nie jest tak bardzo źle z tym free.

filip 

Wysłany: 2010-02-14, 12:52   rotacyjna hodowla pszczół

swiwojtekdzięki za pomoc, dziś skoro świt ściągnąłem bez problemu wszystkie 3 części faktycznie z tym free nie jest źle tylko musi być wybrana odpowiednia pora do ściągania pozdrawiam i życzę powodzenia

tomek52 

Wysłany: 2010-02-14, 17:00   

arkady0124, To chyba Polka na saksach. Rajmundo.

swiwojtek 

Wysłany: 2010-02-14, 17:16   Re: rotacyjna hodowla pszczół

filip napisał/a:
swiwojtekdzięki za pomoc, dziś skoro świt ściągnąłem bez problemu wszystkie 3 części faktycznie z tym free nie jest źle tylko musi być wybrana odpowiednia pora do ściągania pozdrawiam i życzę powodzenia

A prosz bardzo. Jak się film podobał ??

filip 

Wysłany: 2010-02-14, 19:24   

obejrzałem, nie ukrywam że to wykorzystam, mam ule 1/2 D po rzepaku dzieliłem rodzinę na pół i nie ukrywam że potocznie mówiąc obydwie trochę "kucają", a tu nie powinno być tego problemu zobaczę pozdrawiam

kriss 

Wysłany: 2010-02-18, 21:59   

SKapiko napisał/a:
a można to wrzucić na hotfile bo na rapidzie jest przepełnienie i ciężko jest cokolwiek stamtąd zedrzeć

Spróbuj tutaj

http://www.przeklej.pl/pl...mv-000a1i5aibq4

SKapiko 

Wysłany: 2010-02-18, 22:19   

dziś już nie ma kiedy ale spróbuję może jutro

delfin 

Wysłany: 2010-02-19, 15:17   

Może MEGAUPLOAD
http://www.megaupload.com/?d=0896CJ9Q
Zazwyczaj ma wolne sloty

SKapiko 

Wysłany: 2010-02-19, 21:41   

już mam, teraz na spokojnie go obejrzę, nawet z przeklej.pl dość szybko się ściąga
Dzięki

kriss 

Wysłany: 2010-02-21, 21:34   

No właśnie, niedawno go znalazłem.
Bardzo szybko też umieszcza się pliki i nie trzeba zakładać konta. Polecam kolegom którzy mają jakieś ciekawe filmy, ale nie chcą bawić się w wielogodzinny transfer na rapida lub megaupload.

Odpowiedz do tematu