|
ROTACYJNA HODOWLA PSZCZÓŁ WERSJA POLSKA |
| Autor |
Wiadomość |
typers

|
Wysłany: 2009-11-15, 16:56
|
|
|
To nie jest tak jak się części z Was wydaje, że widząc jak ktoś prowadzi pasiekę (w jakim czasie robi zabiegi w pasiece) powinniśmy robić tak samo, tylko dla tego że nam się to podoba. Wszystko zależy od sprawy zasadniczej
- co oczekujemy od naszej pasieki
- a jeśli oczekujemy zbioru miodu to kolejne bardzo ważne pytanie, które decyduje o naszych zabiegach w pasiece. W jakim okresie nasze pszczoły mają ten "miód" zbierać.
Dopiero po odpowiedziach na te pytania powinniśmy zastanawiać się nad metodą prowadzenia pasieki, a widzę że jest inaczej i to coraz częściej da się zauważyć.
Wystarczy post jakiegoś nawet nie znającego się na pszczelarstwie człowieka a już jest całe grono "fanów" i ich wypowiedzi jaki to "cud" wymyslono.
W pszczelarstwie cudów nie ma wszystko co się sprawdza jest poparte wieloma (czytaj więcej niż 10 lat) latami doświadczeń.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Krzysztof K

|
Wysłany: 2009-11-15, 18:02
|
|
|
| paraglider napisał/a: | | Pszczoły na których bazuje Jos Gut to bucfwast luksemburgski. Może masz z jego hodowli tę pszczołę? |
Witam
A znam Pana Guta osobiscie i mam jego materil, ale musze przyznac ze jest poruwnawczo tak sam odoby od Pana Neumana z Aulendorf krainka ktura daje podobne efekty!!!!!!!.......
i jest tansza w nabyciu i besproblematycznie do chodowli sie nadaje!!!!!!.......
Gut jest dobry nawet smiem twierdzic ze bardzo dobry ale jest pewne ale w chodowli Bukwasta i utrzymaniu czystosci lini!!!!!!........
Na zdjeciu Jos Gut i i inni koledzy pszczelarze
Jos Gutt i Przyjaciele.jpg Na imprezie pszczelarskiej spotkalem Pan Josa Gutta i jego przyjaciul !!!!! |
 |
| Plik ściągnięto 205 raz(y) 97,16 KB |
|
|
|
|
 |
slawecki67

|
Wysłany: 2009-12-02, 19:48
|
|
|
| Krzysztof K napisał/a: |
Na zdjeciu Jos Gut i i inni koledzy pszczelarze |
Pierwszy z prawej to dyr.Technikum Pszczelarskiego w Pszczelej Woli p.Mirosław Worobik zaś drugi z lewej to p.Mariusz Chachuła nauczyciel przedmiotów pszczelarskich ,który tłumaczył wykład Josa w Pszczelej Woli.
UPRzejmie pozdrawiam
Sławek Lewkowicz |
|
|
|
 |
arkady0124

|
Wysłany: 2009-12-13, 12:11
|
|
|
Bardzo ciekawy filmik.
Kobitka śmiga korpusami jak pustymi pudłami ale widać, że zna się na rzeczy.
Łagodność pszczółek nadzwyczajna - moje skromne dwie rodzinki też są łagodne w ciągu lata, gdy mają pożytku dostatek, natomiast jesienią bez kapelusza nie podchodź bo strażniczki zapamiętale gonią intruza
2e7e7505e3.jpg Oto mój skromny początek;) |
 |
| Plik ściągnięto 206 raz(y) 71,97 KB |
|
|
|
|
 |
filip

|
Wysłany: 2010-02-12, 19:52 rotacyjna hodowla pszczół
|
|
|
| mimo kilkunastodniowych prób nie udało mi się ściągnąć filmu komunikat informował że limit pobrań został wyczerpany, czy ktoś z kolegów mógłby mi przesłać emailem ten film pozdrawiam |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-12, 19:58
|
|
|
| Przesłanie filmu meilem będzie dużym problemem ponieważ zajmuje on ponad 220mb napisz co ci się pokazuje jak chcesz ściągnąć film najlepiej skopiuj to coś poradzimy. |
|
|
|
 |
filip

|
Wysłany: 2010-02-12, 20:45 rotacyjna hodowla pszczół
|
|
|
faktycznie nie pomyślałem, a komunikaty brzmią
You want to download the following file:
http://rapidshare.com/fil...z____.part1.rar | 100000 KB
Unfortunately right now our servers are overloaded and we have no more download slots left for non-members. Of course you can also try again later.
lub
Currently a lot of users are downloading files. Please try again in 2 minutes or become a Premium member
Please note, the server is not going to check again within the next 2 minutes if downloading is possible again. To provide a fair platform, all user get the same options. Your last attempt was 26 seconds ago.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
SKapiko

|
Wysłany: 2010-02-12, 20:53
|
|
|
| a można to wrzucić na hotfile bo na rapidzie jest przepełnienie i ciężko jest cokolwiek stamtąd zedrzeć |
_________________ Choć człek ukuje ze stali ,
to i tak mu czas obali. |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-12, 23:21
|
|
|
filip, chodzi im o to że ich limity na ściąganie są zapchane i trzeba spróbować za chwilę wiem że jest to czasami dosyć często ale niestety jak się nie chce czekać to można kupić konto premium, nie wiem czy w nocy jest lepiej ale tak na logikę to chyba tak.
SKapiko, nie znam się na uploadach na tyle i dlatego film poleciał na rapida. |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-12, 23:45
|
|
|
Dla potwierdzenia że jednak można.
http://rapidshare.com/fil...z____.part1.rar | 100000 KB
You are not a Premium User and have to wait. Please notice that only Premium Users will get full download speed.
28 seconds remaining |
|
|
|
 |
Zielony
Zielony

|
Wysłany: 2010-02-13, 17:13
|
|
|
Jak na mój gust to ten film jest do bani. Kobieta daje rade ale ta cała gospodarka prócz wielu plusów jeśli chodzi o walke z warozą poza ulem to musi być strasznie męcząca i stresująca dla pszczół. Było mi żal tych biednych owadów jak nimi żucała i przesypywała z miejsca do miejsca. Na ich miejscu to dobrałbym sie jej do tylka za takie traktowanie. |
_________________ Za każdy dzień pracy przy pszczołach Pan Bóg dodaje pszczelarzowi jeden dzień życia. |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-13, 21:07
|
|
|
Pokaż swoja gospodarkę w innym wątku. |
|
|
|
 |
SKapiko

|
Wysłany: 2010-02-13, 21:22
|
|
|
| nie lubię rapida bo na Free user nie ma co liczyć a za Premium to trzeba słono zabulić i to w euro |
|
|
|
 |
mariuszm

|
Wysłany: 2010-02-14, 10:38
|
|
|
Zielony, a jak ty zabierasz im efekt całej ich pracy przy miodobraniu to się nie stresują
Pozdrawiam Mariusz |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-14, 10:57
|
|
|
| SKapiko napisał/a: | | nie lubię rapida bo na Free user nie ma co liczyć a za Premium to trzeba słono zabulić i to w euro |
Nie jest tak bardzo źle z tym free. |
|
|
|
 |
filip

|
Wysłany: 2010-02-14, 12:52 rotacyjna hodowla pszczół
|
|
|
| swiwojtekdzięki za pomoc, dziś skoro świt ściągnąłem bez problemu wszystkie 3 części faktycznie z tym free nie jest źle tylko musi być wybrana odpowiednia pora do ściągania pozdrawiam i życzę powodzenia |
|
|
|
 |
tomek52

|
Wysłany: 2010-02-14, 17:00
|
|
|
| arkady0124, To chyba Polka na saksach. Rajmundo. |
|
|
|
 |
swiwojtek

|
Wysłany: 2010-02-14, 17:16 Re: rotacyjna hodowla pszczół
|
|
|
| filip napisał/a: | | swiwojtekdzięki za pomoc, dziś skoro świt ściągnąłem bez problemu wszystkie 3 części faktycznie z tym free nie jest źle tylko musi być wybrana odpowiednia pora do ściągania pozdrawiam i życzę powodzenia |
A prosz bardzo. Jak się film podobał ?? |
|
|
|
 |
filip

|
Wysłany: 2010-02-14, 19:24
|
|
|
| obejrzałem, nie ukrywam że to wykorzystam, mam ule 1/2 D po rzepaku dzieliłem rodzinę na pół i nie ukrywam że potocznie mówiąc obydwie trochę "kucają", a tu nie powinno być tego problemu zobaczę pozdrawiam |
|
|
|
 |
kriss

|
Wysłany: 2010-02-18, 21:59
|
|
|
| SKapiko napisał/a: | | a można to wrzucić na hotfile bo na rapidzie jest przepełnienie i ciężko jest cokolwiek stamtąd zedrzeć |
Spróbuj tutaj
http://www.przeklej.pl/pl...mv-000a1i5aibq4 |
_________________ Man kann singen, man kann tanzen, aber nicht mit dem zasrancen
 |
|
|
|
 |
SKapiko

|
Wysłany: 2010-02-18, 22:19
|
|
|
| dziś już nie ma kiedy ale spróbuję może jutro |
|
|
|
 |
delfin

|
Wysłany: 2010-02-19, 15:17
|
|
|
Może MEGAUPLOAD
http://www.megaupload.com/?d=0896CJ9Q
Zazwyczaj ma wolne sloty |
_________________ Autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania |
|
|
|
 |
SKapiko

|
Wysłany: 2010-02-19, 21:41
|
|
|
już mam, teraz na spokojnie go obejrzę, nawet z przeklej.pl dość szybko się ściąga
Dzięki |
|
|
|
 |
kriss

|
Wysłany: 2010-02-21, 21:34
|
|
|
No właśnie, niedawno go znalazłem.
Bardzo szybko też umieszcza się pliki i nie trzeba zakładać konta. Polecam kolegom którzy mają jakieś ciekawe filmy, ale nie chcą bawić się w wielogodzinny transfer na rapida lub megaupload. |
_________________ Man kann singen, man kann tanzen, aber nicht mit dem zasrancen
 |
|
|
|
 |
|
|